FC KTP Kotka ry

VIFK vastassa Vaasassa kauden päättävässä ottelussa

KTP:n naisjoukkueen kausi saa päätöksensä tulevana viikonloppuna Vaasassa. Lemonsoft stadionilla vastaan juoksee Vaasa IFK (VIFK). Ottelu on molemmille joukkueille merkityksetön sarjasijoitusten suhteen. VIKF tulee olemaan kolmas ja KTP neljäs. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kotkassa KTP oli maalein 3–1 parempi.

KTP ja VIFK ovat pelanneet jo kolmesti tällä kaudella vastakkain. Vaasalaiset ovat voittaneet kaksi ja KTP yhden otteluista. VIFK:n tuloskunto on laskenut syksyä kohti mentäessä hiukan. Ylemmässä loppusarjassa se on onnistunut saamaan vain kaksi pistettä 15 mahdollisesta. Se on aivan varmasti paljon vähemmän, kuin oli odotuksissa. Kotkalaisten leirissä ei myöskään voida olla täysin tyytyväisiä loppusarjan tuloksiin. Neljä pistettä 15 mahdollisesta ei tyydytä niin joukkuetta kuin valmennustakaan.

Huolimatta siitä, että tulevassa ottelussa ei enää sijoitukset tule muuttumaan, niin voitosta KTP joka tapauksessa lähtee taistelemaan. Mikä olisikaan mukavampaa, kuin päättää kausi vierasvoittoon. Samalla pitkä bussimatka takaisin Kotkaan lyhentyisi henkisesti muutamalla tunnilla.

KTP joutuu antamaan hiukan tasoitusta pelaajiston suhteen, sillä useammalla pelurilla on erilaisia esteitä matkalle lähtöön. Yksi näistä poissa olijoista on Cecilia Jäntti, joka on edustamassa Suomea TU17 maajoukkueen mukana EM-karsinnoissa Bulgariassa. Sen lisäksi edelleen, kuten koko kauden ajan, erilaiset loukkaantumiset pitävät joukkueen rosterin pienenä. Tämä ei kuitenkaan ole este sille, etteikö joukkue voisi pelata hyvin ja tehokkaasti.

VIFK – FC KTP naisten Ykkönen, Lemonsoft stadion, Vaasa 14.10.2023 klo 15.00