OTTELURAPORTTI: Kärkiottelussa maaliton tasapeli

Ykkösen kärkijoukkueet AC Oulu ja KTP kohtasivat helteisellä Raatin stadionilla. Ottelu tarjosi tiukkoja kaksinkamppailuja, vaarallisia maalipaikkoja, tunteita kuumentavia tilanteita ja siten lukuisia varoituksia.

Ensimmäinen puoliaika oli lievää kotijoukkueen hallintaa. KTP:n maalilla Anton Lepola sai venyä muutamaan vaativaan torjuntaan, mutta AC Oulun Juhani Pennanen selvisi ilman töitä. Molemmat joukkueet rikkoivat toistensa pelinrakentelua kärkiottelun arvolle sopivasti ja lopulta tauolle edettiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla KTP jäi entistä enemmän AC Oulun jalkoihin. KTP sai yhden vaarallisen tilanteen, mutta kotijoukkueen Pennanen torjui Antti Mäkijärven tulisen vapaapotkun. Lepola vieraiden maalilla oli edelleen täystyöllistetty. Lepolan huippupeli ja AC Oulun vaikeudet ratkaisevien syöttöjen kanssa johtivat lopulta siihen, että pisteet jaettiin 0-0 tasatuloksella. AC Oulu nousi 20 ja KTP 15 pisteeseen kahdeksan pelatun ottelun jälkeen.

KTP:n maalivahti Anton Lepola oli huippupelinsä jälkeen tyytyväinen, vaikka voitto jäikin saamatta. Lepola tunnusti vastustajan hyvän pelin hyydyttäneen vieraiden pelinrakentelun. Toisaalta puolustuksen jämäkkyys hurlumhei-derbyn jälkeen ilahdutti veräjänvartijaa. Lepola toivoi, että sama asenne saataisiin jatkossa kentälle asti myös kotona. Seuraava mahdollisuus kotisaldon parantamiseen tulee viikon päästä lauantaina 15.08. klo 16:00, kun Arto Tolsa Areenalle vastustajaksi saapuu VPS Vaasasta. Matias Lindfors ja David Ramadingaye nappasivat tänään sarjakauden neljännet varoitukset, ja ovat pelikiellossa kyseisessä ottelussa.

KTP: Lepola, Bonet, Voutilainen, Vesiaho, Mäkijärvi, Agyiri (81’ Kolsi), Ollila, Mika (75’ Eerola), Ojamaa (70’ Paavola), Ramadingaye, Lindfors