Naisten edustusjoukkueen preseason käynnistynyt haasteellisissa merkeissä

Toiseen Naisten Kakkosen kauteensa valmistautuva KTP:n naisten edustusjoukkue käynnisti harjoituskautensa vain kahden viikkoa edellisen sarjakauden päättymisen jälkeen. Joukkue harjoitteli tiiviisti viisi viikkoa, kunnes vetäytyi joulukuussa omatoimiselle harjoitusjaksolle. Tammikuun alussa joukkueen harjoitukset jatkuivat, mutta samaan aikaan taivaalle ilmestyi tummia pilviä.

– Odotusarvot olivat korkealla hyvin sujuneen marraskuun harjoitusjakson jäljiltä. Emme kuitenkaan ole pystyneet jatkamaan sillä intensiteetillä kuin mitä olin ajatellut. Joukkuetta on vaivannut sairastelut, hieman matkustelut ja karanteenit, ja onpahan joukossa muutama pitkäaikaistoipilaskin, naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus huokaa.

Haasteellisesta tilanteesta huolimatta toiminta on lähtenyt sujumaan kohti parempaa. Ensimmäiset harjoitusottelut on jo sovittu kalenteriin. Ensimmäinen pelataan vieraissa lauantaina 29.1. FC Espoota vastaan. Arto Tolsa -areenalla pelataan lauantaina 5.2. HJK/2:ta vastaan ja 19.2. Kotkaan saapuu FC Futura. Lauantaina 5.3. on ajatuksena pelata myös harjoitusottelu, mutta vastustaja on vielä avoin.

– Lauantaista sunnuntaihin 19.–20. maaliskuuta järjestetään Arto Tolsa -areenalla turnaus, jossa on mukana joukkueita Ykkösestä ja Kakkosesta sekä yksi Kolmosessa pelaava joukkue on ilmoittautunut, Gummerus kertoo.

Ennen sarjakauden alkua joukkue pelaa vielä huhtikuussa 2. päivä PK Keski-Uusimaata ja 9. päivä FC Espoota vastaan harjoitusottelut Arto Tolsa -areenalla.

– Ei meillä ole muita tavoitteita kuin voittaa lohkomme ja nousta sarjaporrasta ylöspäin. Viime vuosi sarjanousijana oli sikäli haasteellinen, että se meni osittain oppiessa uuden sarjatason metkuille. Nyt meillä on kovat tavoitteet, vaikka ainahan nouseminen on vaikeaa, Gummerus sanoo.

Viime kauden pelaajista neljä on vaihtanut toisiin maisemiin ja uusia pelaajia on luvassa, mutta neuvottelut ovat vielä kesken.

– Tällä hetkellä käymme keskusteluita puolenkymmenen pelaajan kanssa. Kyse on pelaajista, jotka ovat aiemmin pelanneet liigassa ja Ykkösessä, Gummerus paljastaa.

Viimeaikaiset uutiset koronatilanteesta pistävät päävalmentajan mietteliääksi. 

– Odotamme millaista koronapolitiikkaa on luvassa ja miten se vaikuttaa harjoitteluumme. Lisäksi odotamme kernaasti lohkojakoa ja otteluohjelmaa ensi kaudelle, Gummerus sanoo.