KTP jatkosopimukseen puolustuksen johtohahmon kanssa

KTP on solminut alkavaa pelikautta 2022 kattavan pelaajasopimuksen Michael Ogungbaron kanssa. Keskuspuolustajana viihtyvälle Ogungbarolle tuleva kausi on jo kolmas vihreävalkoisessa sotisovassa. 

Ogungbaro kertoo asettuneensa hyvin Kotkaan ja päätöksen tekeminen jatkosopimuksen allekirjoittamisesta oli helppoa.

– Tuntuu hyvältä, koska KTP-perhe koostuu mukavista ja huolta pitävistä ihmisistä. Olen viihtynyt Kotkassa siitä lähtien, kun tulin kaupunkiin ensimmäistä kertaa, Ogungaro sanoo.

Ogungbaro haluaa olla auttamassa joukkuetta takaisin Veikkausliigaan.

– Ammattipelaajana minun pitää työskennellä entistä kovemmin ja yhdessä joukkuekavereiden kanssa pystymme nostamaan KTP:n takaisin liigaan, hän toteaa.

KTP:n pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko on mielissään siitä, että Ogungbaro halusi jatkaa pelaamistaan Kotkassa.

– Michael on todella vahva kaksinkamppailuissa ja voittaakin niitä hyvällä prosentilla. Hän osaa antaa erinomaisia pitkiä avaavia syöttöjä, joista syntyi toissa kaudella Ykkösessä muutama maalikin. Ogungbaro on tasoltaan varmasti Ykkösen kärkipään toppareita, ja nimenomaan sellainen, millainen pelaaja tarvitaan, jos haluamme taistella noususta, Ikävalko sanoo.

KTP:n miesten joukkueen päävalmentaja Jussi Leppälahti on nähnyt keskuspuolustajan taidot alakerran johtajana.

– Erittäin hienoa, että Ogungbaro haluaa jatkaa Kotkassa, sillä hän on ollut yksi joukkueen tukipilareista. Michael on äärimmäisen urheilullinen tyyppi puolustuslinjassa ja hän sopii hyvin periaatteisiimme ja tapaamme pelata jalkapalloa, Leppälahti sanoo.

Ogungbarossa nähdään myös valtavaa kasvupotentiaalia entistä paremmaksi pelaajaksi.  On mahdollista, että viime kesänä 25 vuotta täyttäneellä topparilla on pelivuosia ammattilaisena enemmän edessä kuin niitä on takana.

– Valmennuksen tavoitteena on nostaa hänen pelillistä tasoaan. Ogungbarolla on olemassa kaikki edellytykset kehittyä kovemmaksi toppariksi kuin mitä Ykkönen on. On mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan kehityskaari jatkaa kulkua, Leppälahti toteaa.

Fakta:

Syntymäpäivä: 10.7.1996 Pituus: 189 cm Kansallisuus: Nigeria

Tilastot:

2020 KTP Ykkönen 12 ottelua, 2 maalia 2021 KTP Veikkausliiga 23 ottelua, 1 maali Liittyi ensimmäistä kertaa KTP:hen 5.8.2020

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP on solminut alkavaa pelikautta 2022 kattavan pelaajasopimuksen Michael Ogungbaron kanssa Michael Ogungbaro pelaa jalkapalloa illalla nurmikentällä
  • undefined, undefined