KTP ja Kajaani molemmat pakkovoiton edessä lauantaina

Kauden viimeinen kotipeli on lauantaina 31.10. Jos kauden aikana on ilmennyt epätietoisuuden hetkiä kauden päättymisen suhteen, tiedotti Palloliitto myöhään torstai-iltana loppukauden ohjelman. Alunperin Ykkösen kauden piti päättyä kaikkien joukkueiden kanssa samaan aikaan pelattavaan viimeiseen kierrokseen tulevana viikonloppuna. KTP joutui aiemmin kaudella kuitenkin kahteen otteeseen jo siirtämään vieraspelejään vastustajajoukkueiden korona-altistumisten vuoksi. Palloliiton antamien tietojen mukaan rästipelit pelataan kaikkien joukkueiden osalta ensi viikon aikana. KTP matkaa vielä kahteen otteeseen siis Pohjanmaalle, ensin keskiviikkona 4.11 Vaasaan, ja kauden huipentaa Pietarsaaren vierailu sunnuntaina 8.11. Myös sarjaa johtavalla Oululla on rästipeli sunnuntaina 8.11 Mikkeliä vastaan. 

Tilanne on herkullinen, sillä KTP:llä on edelleen avaimet omissa käsissään voittaa Ykkönen ja olla suora nousija Veikkausliigaan. Ykkösen toiseksi tullut karsii Veikkausliigan toiseksi viimeistä joukkuetta vastaan, joka tulee olemaan TPS tai Maarianhamina IFK. Veikkausliiga tiedotti myös torstaina, että Veikkausliiga päätetään runkosarjaan ja viimeinen kierros pelataan keskiviikkona 4.11, eli Veikkausliigan putoajakarsija on tiedossa jo ennen Ykkösen viimeisiä pelejä sunnuntaina 8.11. Liigakarsintojen aikataulusta ei ole vielä tietoa. Oulu johtaa Ykköstä 20 ottelua pelanneena 44 pisteellä, KTP on toisena 19 ottelua pelanneena 41 pisteellä, ja kolmantena Jaro 20 ottelua pelanneena 41 pisteellä. Kärkikolmikossa voi siis tapahtua vielä mitä vain. Huikea futiskausi saa upean päätöksen ja jännitys nousijan ja nousukarsijan paikoista säilyy viimeiseen otteluun asti.

Ensin kuitenkin vastassa on kauden kotipäätöksessä Kajaani. AC Kajaanin tilanne on haastava. Joukkueella on edessä pakkovoitto, mikäli mielivät edes ajatuksen tasolla pelata ensi kaudellakin Ykköstä. Kajaani on tällä hetkellä viimeisen putoajan paikalla ja ero ensimmäiseen säilyjään Gnistaniin on kaksi pistettä. Gnistan päättää tänään kautensa kotipelillä Kokkolaa vastaan ja voitolla joukkue taputtelisi Ykkösen sarjapaikan itselleen myös ensi kaudeksi ja lähettää Kajaanin Kakkoseen. Toki näin käy myös Kajaanin hävitessä Kotkassa.

Kajaani ei ole kotkalaisille missään nimessä helppo vastus. Joukkueiden edellinen kohtaaminen elokuussa Kajaanissa päättyi 3-2 voittoon, mutta Kajaanin ottaessa ottelun jo ensimmäisellä jaksolla kaksi punaista, olisi KTP:n pitänyt naulata tauluun huomattavasti isommat lukemat. Odotettavissa on tiukka kamppailu, jossa Kajaanilla on panoksena sarjassa säilyminen, ja KTP:lla säilyttää mahdollisuus Veikkausliiga-nousuun.

Otteluetkoilla puolustuksen vakiokasvot Ruxi ja Hindrek Ojamaa ennakoivat tasaista ottelua.

”Kajaani on hankala joukkue, ja sieltä on varmasti taas luvassa yllätyksiä”, Ojamaa aloittaa, ja jatkaa suoraan, kun kysytään miten varmistetaan kotivoitto ”heillä on vahva puolustus, mutta koko kauden haasteet ovat olleet maalinteossa. Me tietysti haluamme hallita pallollista peliä, joten lähtökohtaisesti emme palloa heille kovin helposti anna. Meidän puolustuslinja on hyvä, ja haluamme pitää Antonille (Lepola) nollapelin myös viimeisessä kotiottelussa”.

”Me voimme keskittyä vain seuraavaan peliin. Pelaajille tilanne on turhauttava, kun säännöt elävät, mutta me haluamme voittaa sarjan ja siihen vaaditaan, että saamme loput pelit pelattua ja voitettua. Lauantaina vastassa on Kajaani, ja tiistaina matkaamme Vaasaan. Toivottavasti loput pelit nyt pysyvät aikataulussa”, Ruxi kertoo tunnelmista joukkueen sisällä.

Joukkue on terve ja kaikki pelaajat pelikunnossa, eli Argolla on koko työkalupakki käytössään.

KTP-Kajaani lauantaina 31.10 klo 16 Arto Tolsa Areenalla. Muistathan, että edellytämme tapahtumassa kasvomaskin käyttöä. 

Nähää Tolsal!

Ottelun jälkeen on luvassa Jälkipelit Soittoruokala Karoliinassa, johon vieraaksi saapuvat päävalmentaja Argo Arbeiter ja seuran hallituksen puheenjohtaja Jukka Mustonen. Tervetuloa kyselemään ja roustaamaan herrasmiehiä menneestä ja tulevasta.

Futis on parasta paikan päällä, mutta jos et pääse, niin ottelun voi seurata myös Elisa Viihde Sportin kautta.