ENNAKKO: Kärkikamppailu Oulussa

Lauantaina miesten Ykkösessä nähdään kärkikamppailu, kun sarjakakkonen KTP haastaa sarjaykkösen AC Oulun Raatin stadionilla.

Kotkalaisille ottelu on jo kolmas viikon sisään ja jaloista on löydyttävä virtaa. Viime viikon lauantaina kaatui EIF Tammisaaressa ja keskiviikkona Kotka vei Kymenlaakson Derbyn MYPAa vastaan 3-2 Ruxin upealla 90+4 lisäajan maalilla.

Lisämausteen MYPA-peliin toi uusi kärkihyökkääjä, taiteilijanimeltään Mika, joka löysi Zakan kanssa yhteisen sävelen, vaikka alla ei ollut vielä edes yhteisiä joukkuetreenejä. Odotukset ovat kovat, että hyökkääjäpula on nyt ratkennut ja Oulussa saadaan lisää maistiaisia millaista tuhoa Mika-Zaka kaksikko saa aikaan vastustajan boksissa.

AC Oulu porskuttaa sarjakärjessä tappiottomassa putkessa. KTP-kapteeni David Ramadingayen entinen seura on unohtanut viime kauden räpiköinnit ja pelaa nyt perusfutista hyvällä itseluottamuksella. Oulua ei kuitenkaan voi verrata viime kauden Hakaan, joka pelillisesti rökitti muita miten halusi, vaan Oulun pelit ovat olleet tasaisia, ja lähes puolet peleistä joukkue on tehnyt tarvittavan voittomaaliin aivan viime minuuteilla. Tämä kielii luottamuksesta omaan pelitapaan ja vahvasta henkisestä kantista.

KTP matkaa Ouluun lähes täydellä kokoonpanolla, ilman loukkaantumisia tai pelikieltoja. Uusista pelaajista David Onyeanula ja Michael Ogungbaro eivät ole vielä mukana matkassa. Tosin Dave ja Matias Lindfors, joka myös on pelannut AC Oulussa, ovat molemmat kolmen kortin miehiä, eli huili on yhden keltaisen päässä.

Mikäli kesäreissu Ouluun ei ole suunnitelmissa, näkyy peli myös torilla Kaks7:ssa ja Elisa Viihde Sportin kautta. Tuomari viheltää pelin käyntiin kello 17. 

Arto Tolsa Areenalla vietetään tänään myös KTP Kesäpäivää, jossa naisten joukkue kohtaa kärkikamppailussa PU-62:n. Ottelun molemmin puolin on musisointia laidasta laitaan ja tapahtuma kestääkin aina kello 14:sta ilta 23:een.