Ennakko: Gnistan tulossa Suomen Cup vieraaksi - Dave haluaa tehdä Kotkasta mahdollisimman ärsyttävän paikan vastustajille

Cup-taival jatkuu lauantaina, kun IF Gnistan saapuu Kotkaan Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle. Asetelmat ovat mielenkiintoiset. KTP on Mikkelin Palloilijoiden kanssa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä kuudella pisteellä. Sijoilta 3&4 löytyvät Gnistan ja Musa kolmella pisteellä, molemmilla alla yksi voitto ja yksi tappio. Lohkon hännillä majailevat EIF ja MYPA kahdella tappiolla.

Ensimmäisillä kierroksilla KTP kävi hakemassa pisteet Porista MuSan vieraissa, sekä otti kauden avauskotivoiton 2-1 EIF:sta viime lauantaina. Gnistan puolestaan avasi kauden 4-0 voitolla Raaseporissa EIF:n vieraana, ja viime viikonloppuna otti takkiin MP:lta 2-1 kotonaan.

KTP ja Gnistan kohtasivat edellisen kerran melko tarkalleen kaksi vuotta sitten, 3.2.2018, silloinkin Suomen Cupin merkeissä. Tuolloin KTP oli purevassa pakkasessa 2-0 maalein parempi, maalintekijöinä heti ottelun alkuun Silva ja juuri ennen tauolle menoa Aleksi Pahkasalo. Gnistanin kokoonpanosta löytyy edelleen samoja nimiä kuin edellisen kerran kohdatessa, ainakin Aatu Hakala (mv) ja Onni Tiihonen.

Kuka muistaa ketä nykyisiä KTP-pelaajia oli tuolloin mukana kokoonpanossa? 

Mikko Mäkelän kuvat kyseisestä ottelusta voivat virkistää muistia: https://mikolla.kuvat.fi/kuvat/Jalkapallo/2018/KTP+-+Gnistan,+Suomen+Cup+lohkovaihe+3.2.2018/

Kotkalaisten peli parani MuSa ja EIF pelin välissä. Joukkue oli selkeästi käynyt tarkemmin läpi roolituksia ja hyökkäyssuunnan liikettä. Wingbackit Tuomas Ollila ja Hindrek Ojamaa saivat tehtyä pitkiä nousuja omissa laidoissaan, mutta maalinedus- ja boksipeli kaipaavat lisää fyysisyyttä, jotta saadaan taisteltua pallot maaliin asti. Tuukka Kurki jäi EIF:n kookkaiden torpparien varjoon, eikä saanut luotua tarvittavaa tilaa. Onneksi keskikenttä tuki hyökkäyksiä ansiokkaasti ja molemmat maalit tehtiin keskikentän toimesta vastustajan huonojen purkujen jäljiltä, ensimmäisen nakutti Thomas Agyiri ja toisen Kimi Kolsi.

Dave Ramadingaye odottaa lauantain peliä jo innokkaasti:

Viikon kohokohta taas edessä ja tietenkin odottavaiset fiilikset niinkuin pitääkin. Meno treeneissä on ollut hyvää vaikka kovaa ollaankin menty. Paljon taktisia painopisteitä käyty läpi videolta ja tietenkin kentällä, varsinkin viimeisen kolmanneksen ratkaisuita ja liikkeitä.

Gnistanin joukkueen rakennus on edelleen hieman vaiheessa, vaikkakin useampi viime kauden pelaaja jatkaa myös Ykkösen joukkueessa. Viime kaudella Kakkosen päätteeksi Ykköseen nousseet oulunkyläläiset ovat tuoneet kokemusta mukaan rinkiin lähes 200 Veikkausliigaottelua pelanneen keskikenttämiehen Joel Perovuon ja jo kertaalleen lopettaneen maalivahti Tomi Maanojan muodossa. Viime kaudella MYPAa edustanut Rony Huhtala on myös vakuuttanut maalintekijänä osumalla kolme viidestä Gnistanin tehdystä maalista.

Vaikka KTP:n miehistö on pääsääntöisesti jo kasassa, on joukkueen yhteenhioutuminen vielä alkutaipaleella.

Ollaan vielä vasta tämän joukkueen yhteisen matkan alussa, joten tärkeintä on saada taktiset nyanssit mahdollisimman selkeiksi mahdollisimman nopeasti. Vastustaja on mulle aika tuntematon muutamaa tuttua pelaajaa lukuunottamatta, mutta tiiviisti puolustava ja terävästi vastaan iskevä joukkue tulossa Tolsalle vieraaksi. Odotettavissa siis tiukka vääntö! Pitää muistaa syndit... (toim. huom. Säärisuojat), Dave kommentoi tulevaa.

Dave haluaa päästä Kotkassa vastustajan ihon alle yhdessä joukkueen ja kannattajien kanssa.

Kaksi voittoa alla ja ei vielä tällä kaudella olla kotona hävitty. Siitä pidetään kiinni ja yritetään tehdä Tolsasta mahdollisimman ärsyttävä paikka vastustajalle yleisön ja pelaajien kanssa! Itse olen täydessä kunnossa ja valmiina lauantaille, Dave jatkaa.

KTP-Gnistan Arto Tolsa Areenalla lauantaina 8.2.2020 klo 14. Tuu Tolsalle kannustaa Kotka voittoon!

Ottelu suorana myös Ruutu+ kautta.