Cupittelut jatkuvat lauantaina miehillä ja naisilla

Ja taas mennään! Lauantaina luvassa Suomen Cuppia tuplana Kotkassa, kun naiset kohtaavat ensin HJK:n ja tämän jälkeen miehet EIF:in Arto Tolsa Areenalla. 

Naiset aloittivat Suomen Cup urakan viime viikonloppuna Tikkurilan vieraana 13-0 rökäletappiolla. KTP päätyi todella hankalaan lohkoon, kun kotkalaisten lisäksi lohkosta löytyvät TiPS ja Naisten liigan voittanut HJK. Kolmen joukkueen lohkosta kaksi parasta jatkavat pudotuspeleihin, joten aikamoinen vuori on naisilla kiivettävänä, jotta jatkoon pääsisivät. 

Karpot-TV näyttää naisten ottelut suorana Youtubessa.

Päävalmentaja Jari-Pekka Gummeruksen mietteet tulevaan peliin ovat kaksijakoiset: 

-Tunnelmat HJK:n kohtaamisesta ovat kahdenlaiset. Yhtäältä huolettaa edellisen ottelun heikko esitys ja surkea tulos toisaalta mielessä on viime kauden hyvä esitys juuri HJK:ta vastaan Cupin Superkierroksella. Meille nämä Cupin ottelut ovat isoja oppimistapahtumia. Pääsemme pelaamaan Suomen parhaita joukkueita vastaan. Mikä olisikaan parempi paikka oppia kuin tämä? Isoja asioita meille tässä tulevassa ottelussa on rohkeus tehdä niitä asioita , joita osaamme. Lähdemme otteluun nöyrin mielin, mutta nöyristelemättä. Varmasti joudumme puolustamaan valtaosan ajasta, mutta kun saamme riiston on meidän löydettävä nopeasti keino kääntää tilanne puolustuksesta hyökkäykseen.

Naisten pelin päätyttyä vuorossa on vajaa tunnin tauko ennen kuin huikea futispäivä jatkuu. Tauon aikana on luvassa pelaajahaastatteluita, hernekeittoa sopppatykistä ja monenlaista ohjelmaa. Paikalla ovat myös iki-ihanat Hali-Bernit mukanaan vetokärry, johon lapset pääsevät kyytiin. Kymenlaakson pelastuslaitos saapuu myös paikalle esittelemään kalustoaan. 

Kun ollaan tarpeeksi rapsuteltu Hali-Bernejä, suunnataan takaisin katsomoon kannustamaan miesten Cup-taivalta. 

Cupittelut toimivat hyvänä mittarina missä vaiheessa joukkue on ennen kauden alkua, samalla kun pääsee haistelemaan muiden Ykkösen joukkueiden valintoja. 

Viime kesänä murrettiin Tammisaarelaisten kirous sekä Kotkassa että paikan päällä Tammisaaressa, joten yksi rasti on jo valmiiksi otettu seinältä. EIF on muuttunut viime kaudesta jonkun verran ja tähän mennessä ovi on varsinkin käynyt ulospäin. 

Pelaajasopimuksia joukkueelle on kertynyt 17, joista osa vaikuttaa ensi kauden pelaavan pääsääntöisesti EIF akatemiassa, joten kauden aloituksen kokoonpano on vielä haussa. 

EIF otti Cupin ensimmäisellä kierroksella takkiin 4-0 Gnistanilta. EIF pelasi korkeaa prässiä ja nosti puolustuslinjan todella korkealle, paikoitellen jopa keskikentän yli. Vaikka Gnistanin ensimmäinen maali meni helpohkosti sisään, tulivat loput EIF:n puolustuslinjan murtautumisista ja näitä seuranneista läpiajoista. 

Päävalmentaja Argo Arbeiterin ajatukset lauantaille ovat positiiviset. 

-Viikko takana edellisestä pelistä ja ollaan taas tehty töitä, jotta voidaan parantaa asemia. MuSa-pelin jälkeen oli hyvä fiilis pelistä, mutta kun jälkikäteen katsoimme pelin uudelleen videolta löysimme osa-alueita, joita päästiin heti työstämään. Tällä viikolla treenien fokuksessa on ollut hyökkäyspelin suoraviivaistaminen ja miten haetaan tilaa hyökkäysalueella, plus muutamia pienempiä juttuja. EIF on aina pelannut samanlaista korkean linjan peliä, lauantaina taas nähdään saadaanko tätä käytettyä hyväksi.

Hyökkäyksen kärkeen saadaan lisää monipuolisuutta Taaniel Ustan lisäksi kun Tuukka Kurki on taas pelikunnossa ja Nico Pietiläisen kanssa solmittiin kevään ajaksi sopimus. 

Koko perheen ottelutapahtuma lauantaina Arto Tolsa Areenalla:

 

12:30 Portit auki

13 KTP-HJK

15:30 KTP-EIF

Liput 8/5€, kausikortilla sisäänpääsy. 

KTP-EIF myös suoratoistopalvelu Ruutu+ kautta.